Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

Khfisiotus taxitzidus

Από την ημέρα που μετακόμισα μόνιμα στα Βόρεια Προάστεια έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Εξωπραγματικές συμπεριφορές, εξωφρενικά look, παράξενα έθιμα και εξωγήινες φυλές.
Τότε άναψε ο γλόμπος πάνω από τις (σε ανάταση) τρίχες της κεφαλής μου! Θα παρατηρώ αυτές τις αξιοπρόσεκτες φυλές βορείων προαστείων. Σαν εκείνους τους τύπους που κάθονται με τις ώρες και παρατηρούν τα πουλιά. Υστερα θα μεταλαμπαδεύω τις γνώσεις που ανακτώ από την πολλή παρατήρηση στο αγαπημένο μου blog!
Let the show begin!

KHFISIOTUS TAXITZIDUS
Μια από τις φυλές που αντιμετωπίζω καθημερινά είναι η φυλή των Khfisiotus taxitzidus (Κηφισιωτών ταξιτζήδων) και σας παραθέτω τα κυριότερα χαρακτηριστικά της σπάνιας αυτής φυλής.
1. Οι Khfisiotus taxitzidus είναι συναισθηματικοί. Συχνάζουν στον σταθμό του ηλεκτρικού της Κηφισιάς, με τον οποίο δείχνουν απίστευτα δεμένοι συναισθηματικά. Μόλις φύγουν δεν βλέπουν την ώρα να ξαναγυρίσουν πάλι εκεί... Γι' αυτό και διαλέγουν μόνο κοντινές κούρσες (η γκάμα των διαδρομών καλύπτει μόνο τα προάστεια της Κηφισιάς).
2. Οι Khfisiotus taxitzidus είναι κοινωνικοί. Δεν αντέχουν να μένουν μόνο με έναν πελάτη στο ταξί. Γι' αυτό δεν ξεκινούν και περιμένουν καρτερικά να έρθει και το επόμενο τρένο για να γεμίσει το ταξί. Κι αν δεν ταιριάζουν και απόλυτα οι κούρσες, τι έγινε; Καλή καρδιά!
3. Οι Khfisiotus taxitzidus είναι κατά της αστυφιλίας. Γι' αυτό και αρνούνται κατηγορηματικά να κατεβάσουν τους πελάτες τους στην Αθήνα. Για την ακρίβεια, το κατώτερο σημείο που θα σε πάνε είναι το Μαρούσι. Κι αυτό αν είσαι τυχερός και ο συγκεκριμένος Khfisiotus taxitzidus δεν είναι και τόσο ιδεαλιστής.
5. Οπως όλες οι μεγάλες ιδέες, έτσι και η εμμονή τους στην αποκέντρωση τους έχει στιγματίσει ως περιθωριακούς και τους έχει τοποθετήσει στο στόχαστρο των ανδρών της τροχαίας. Συχνά-πυκνά οι άνδρες της τροχαίας παραφυλάνε στον ηλεκτρικό σταθμό της Κηφισιάς προκειμένου να τσακώσουν όποιον Khfisiotus taxitzidus αρνηθεί να μεταφέρει πελάτη κάτω του Αμαρουσίου.
Ομως ένα βασικό χαρακτηριστικό των Khfisiotus taxitzidus είναι η ευφυΐα. Ενώ στην αρχή υπέκυπταν στον πόλεμο της εξουσίας, δεν άργησαν να βρουν διέξοδο. Ετσι, όταν δέχονται παρατήρηση από την τροχαία, παίρνουν τον πελάτη, τον μεταφέρουν πάνω από τον σταθμό, στη λεωφόρο Κηφισίας και στη συνέχεια του βρίσκουν ένα ... αλλοδαπό ταξί για να τον μεταφέρει στον προορισμό του.

6. Οι Khfisiotus taxitzidus διαθέτουν έμφυτη περιέργεια. Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό από το οποίο μπορείς να τους ξεχωρίσεις. Οταν τους πετύχεις στο δρόμο και σηκώσεις το χέρι, πριν πλησιάσουν εντελώς θα σε ρωτήσουν "πού πας"; Δεν είναι αδιάκριτοι. Και δεν θα σε κουτσομπολέψουν. Απλά θέλουν να ξέρουν τα πάντα. Κάτι σαν την Τατιάνα...

7. Οι Khfisiotus taxitzidus είναι ξεχασιάρηδες. Ξεχνούν συνέχεια να ανεβάσουν το σημαιάκι με την ένδειξη "ΕΛΕΥΘΕΡΟ".
8. Οι Khfisiotus taxitzidus είναι ρατσιστές. Κοιτούν με μισό μάτι όσους "αλλοδαπούς" ταξιτζήδες αράξουν στον ηλεκτρικό σταθμό. Ομως επειδή είναι κατά της βίας τους διώχνουν με τρόπο...
9. Οι Khfisiotus taxitzidus έχουν οπαδούς και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας. Λένε ότι αντίστοιχα χαρακτηριστικά έχουν και οι glyfadiotus taxitzidus και οι pireotus taxitzidus (σε πολύ μικρότερο βαθμό).

Προσοχή!!! Εξαπλώνονται!!!
Μην τους ταϊσετε μετά τις 12.00!
Μην τους καταβρέξετε!
Απλά αν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο επιλέξτε ως διαδρομή το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα...

Υ.Γ.: Το σκίτσο είναι του εξαιρετικού (σύμφωνα με τον Μύθο μου) σκιτσογράφου Soloup.
Οσο για την άδεια οδήγησης είναι του αγαπημένου μου Robert DeNiro από το έργο "Taxi Driver".

18 σχόλια:

Suspect είπε...

σε ολες τις πιατσες συμβαινουν αυτα.

χαριτωμενη η καταγραφη αλλα μην ξεχνας πως στη ζουγκλα γινεσαι θηριο...

the navigator είπε...

Συμπαθείς φαίνονται οι αυτόχθονες...μια από τις πολλές ανθρωπογεωγραφικά ενδιαφέρουσες φυλές του λεκανοπεδίου...Φοβάμαι όμως ότι καλώς η κακώς σε λίγο θα είναι διατηρητέοι...

Μιλ1 είπε...

suspect,
Οι πιάτσες όντως είναι ζούγκλα γιατί τους λείπει κάτι βασικό...
Ο πολιτισμός.

Η μοναδική πιάτσα που δεν είναι ζούγκλα είναι η Συγγρού!!!

Μιλ1 είπε...

Νavigator, γιατί θα είναι διατηρηταίοι;
Γιατί δεν θα έχουμε λεφτά για να παίρνουμε ταξί;

greektrappist είπε...

Ο suspect έχει δίκιο. Είναι καθαρά κοινωνικό πρόβλημα. Σκέψου ότι ο Ταξιτζής του Σκορτσέζε έγινε δολοφόνος...
Οσο για τις πολιτισμένες συμπεριφορές, αν έβλεπα να υιοθετούνται από πολιτικούς, δικηγόρους, γιατρούς, τότε ίσως να είχα την απαίτηση να είναι και οι ταξιτζήδες έτσι.

Μιλ1 είπε...

Greek trappist,
Το θέμα είναι: Οι υπόλοιποι ταξιτζήδες που κάνουν όποια διαδρομή τους ζητήσεις τί είναι; Μ_ _ _ _κες;

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

"To δεξί μου χέρι" ...που λένε..

Φαντάσου με όμως,τί έπαθα την 26η Μαρτίου πρωϊνή κούρσα για το γραφείο μου, που ο ευλογημένος είχε φάει σκορδαλιά την προηγουμένη...

Γλαρένιες αγκαλιές

the navigator είπε...

όχι βρε...απλώς γιατί τα πράγματα στην μεγάλη μας πόλη αργά ή γρήγορα αλλάζουν...και όλα αυτά ίσως (μπορεί να κάνω και λάθος...), παρόλο την γραφικότητα τους δεν τα βλέπω να επιβιώνουν...φοβάμαι (ή ελπίζω...) ότι θα γίνουμε Λονδίνο...

Δεν ήθελα να το σοβαρέψω πάντως...sorry !

greektrappist είπε...

Προφανώς όσοι δεν παρανομούν έχουν μεγαλύτερες άμυνες και καλύτερη Παιδεία. Αν αυτό στην πολή που ζούμε τούς κάνει κορόιδα, τότε το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό και εκτείνεται παντού.
Θα πρέπει εν ολίγοις να αρχίσουμε από πιο ψηλά, από εκεί που ορίζονται οι νόμοι και η διαπαιδαγώγηση όλων μας, όπου η ασυδοσία επηρεάζει πολύ περισσότερο της ζώες μας απ' ό,τι η αμετροέπεια και η παραβατικότητα των ταξιτζήδων.
Κατανοητό ότι για σένα είναι πρόβλημα καθημερινότητας, όπως για μένα είναι πρόβλημα π.χ. ότι οι μπύρες είναι παράλογα ακριβές στα σούπερμαρκετ, αλλά αν σταθούμε πολύ σε αυτά δεν βλέπουμε το δάσος...

Μιλ1 είπε...

Γλαρένια μου εσύ δίνεις μια άλλη διάσταση στο θέμα!!! Ελπίζω μόνο να μη δουλεύεις μακριά από το σπίτι σου!!! Χα χα!
Αν και νομίζω πως σε αυτό "κερδίζουν" τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!

Φιλιά πολλά πολλά!!!

Μιλ1 είπε...

Greek Trappist όντως το πρόβλημα με τους ταξιτζήδες και τις μπύρες ξεκινάει από πολύ πιο πίσω... Και γι' αυτό δεν πιστεύω πως υπάρχει σωτηρία.
Οσο για το δάσος... Τί είναι δάσος; (βλέπε παλαιότερο post)!!!

Navigator,
Με αστείο τρόπο λέγονται συνήθως τα πιο σοβαρά πράγματα! Και το ανάποδο! Και μακάρι τα ΜΜΜ να ήταν επαρκή ώστε να μην χρειαζόταν ποτέ να γνωρίσω την φυλή των "Khfisiotus taxitzidus"!
Λονδίνο;;; Χάθηκε να γίνουμε Παρίσι να κυκλοφορούμε με πατίνια και ποδήλατα;

Μύθος είπε...

Απλά να πω ότι για όσους τους άρεσε το σκίτσο του Solup, μπορούν νατον επισκεφτούν στο www.soloup.gr

guerrero7,62 είπε...

Eιχα κατεβει αθηνα για υπηρεσιακους λογους...μπαινω σε ταριφα..του λεω στο αεροδρομιο ελληνικου(εχει και χρονια) και πιανουμε ψιλοκουβεντα για τη κινηση,αυτος πιο πολλυ γιατι εγω βαριεμαι να μιλαω.Καταλαβαινει οτι ειμαι 'απο πανω' απο τη προφορα..
-Για διακοπες ηρθες αθηνα ρε καρνταση(δεν ειμαστε ολοι οι θεσ/νικεις αδερφια ρε ταριφα)
-Οχι
-Δουλειες;
-Ουτε
-Κανα γκομενακι;
-Οχι ρε μεγαλε,μεσα ημουνα,χθες βγηκα
-φανταρος;(με δυσπιστια μπας και δεν ειναι αυτο που καταλαβε)
-οχι..
-α...ε...και..ε..εκανες καιρο;
-6 χρονια
-................
Δεν με ξαναμιλησε μεχρι να φτασουμε...

Μιλ1 είπε...

guerrero7,62,
μάλλον θα φοβήθηκε μην ξαναμπείς!!!

guerrero7,62 είπε...

χαχαχα milena..μαλλον,αν δεν ηταν γκασμας θα καταλαβαινε οτι ενας μολις αποφυλακισμενος ειναι καπως κουλο να ταξιδευει με αεροπλανο!

------ είπε...

Εχουν και ένα άλλο ελάττωμα οι ταρίφες...συχνά πυκνά "πειράζουν" το ταξίμετρο

Μιλ1 είπε...

Νανά καλώς μας ήρθες!
Η συγκεκριμένη φυλή των Κηφισιωτών δεν συνηθίζει να πειράζει το ταξίμετρο γιατί η πλειοψηφία των διαδρομών που κάνει δεν ξεπερνάει την "ελάχιστη"!
Οι υπόλοιποι κάτι καταφέρνουν, αν και προσωπικά δεν μου έχει τύχει.

Μιλ1 είπε...

guerrero7,62,
Σωστό κι αυτό, αλλά το διακινδυνεύεις?