Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Last Christmas I gave u my heart αλλά φέτος θα πάρεις τ' #@%$^& μου!

ΟΚ. Έχω κατά καιρούς κάποιες ηλίθιες απορίες που μπορεί να μην έχουν προβληματίσει ποτέ κανένα άλλο μυαλό. Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που όσες κωλοτούμπες και να κάνω, δεν τα καταλαβαίνω.
Μια seasonal απορία που τριβελίζει το ανισόρροπο μυαλό μου κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα είναι η εξής: Γιατί το τραγούδι των Wham "Last Christmas" θεωρείται ως καψουροτράγουδο; Γιατί οι χωρισμένοι το ακούνε και κάνουν φλεβοτομή; Ε όχι! Αν κάτσεις λίγο να αναλύσεις όλους τους στίχους θα δεις ότι είναι ένα από τα πιο "σε γράφω στ' %#@^&* μου και προχωράω" κομμάτι.
Η λανθασμένη χρήση αυτού του τραγουδιού, λοιπόν, είναι η περίτρανη απόδειξη ότι οι καψούρηδες και κατεστραμμένοι απομονώνουν από μια ολόκληρη αρμαθιά στίχους σκόρπιες φράσεις που τους επιτρέπουν να οικειοποιούνται το "Last Christmas" για να κλαίνε την χαμένη τους αγάπη ένα χρόνο μετά. Κρατάνε φράσεις όπως το: "Last christmas I gave you my heart but the very next day you gave it away", κάνοντας "να να να να να να" στους παρακάτω στίχους για να αλοιώσουν το νόημα του τραγουδιού που λέει με λίγα λόγια ότι φέτος θα πάρεις τα 3 μου! Ή μουρμουρίζουν με υγρά μάτια φράσεις σαν το: "With a note saying 'I Love You' I meant it" σφυρίζοντας αδιάφορα στον πιο αντιπροσωπευτικό στίχο του κομματιού που λέει "Now I know what a fool I've been But if you kissed me now I know you'd fool me again".
Ο τύπος δεν πιάνεται κώτσος. Το λέει καθαρά. Δεν θα τον έριχνε ο/η πρώην ούτε με ένα παθιασμένο φιλί αφού και να τον τουμπάριζε προσωρινά, πάλι τα ίδια θα έκανε στην πορεία. Εχει καταλάβει πόσο μαλάκας ήταν και δεν την ξαναπατάει τη μπανανόφλουδα.
Ο George με λίγα λόγια λέει στο γκομενάκι (και ο Andrew Ridgeley συμφωνεί από πίσω με τα back vocals) πως ότι έκανε, έκανε και τώρα πια δεν τον τουμπάρει όσο και να χτυπιέται, αφού φέτος τα Χριστούγεννα ο Αγιος Βασίλης του έφερε την αληθινή αγάπη και δεν έχει σκοπό να γυρίσει σε μια αγάπη-μούφα. (Now I've found a real love, you'll never fool me again/This year, to save me from tears, I'll give it -την καρδιά του εννοεί- to someone special).
Το κομμάτι δηλαδή είναι αισιόδοξο λέμε! Πάρτε το χαμπάρι! Σχόλια του τύπου "αχ... πάλι αυτό το τραγούδι, θα κόψω τις φλέβες μου" δεν στέκουν! Ο ποιητής το λέει καθαρά: Σε πήραμε χαμπάρι κοπελιά/νεαρέ και παρ' όλο που μας ράγισες την καρδιά πέρσι under the misletoe, φέτος τρως πόρτα γιατί βάλαμε μυαλό και θα χαρίσουμε την καρδιά μας σε κάποιον που να αξίζει και να μας αξίζει πραγματικά.
Νομίζαμε κυρά μου/νεαρέ μου ότι είσαι κάποιος που μπορούμε να στηριχτούμε πάνω της/του αλλά εσύ έχεις καρδιά από πάγο και το μόνο που ήθελες από μας ήταν ο ώμος μας να κλάψεις... Δεν την πατάμε ξανά ρε! Να πας σε άλλο παλτό να πασαλείψεις τις μύξες σου! Αμα φέτος τα Χριστούγεννα έχεις σκοπό να ξαναγυρίσεις να το ξεχάσεις. Το πολύ-πολύ να σου δώσουμε ένα πακέτο χαρτομάντηλα (ο,τι πιο σκληρό για να γίνει η μύτη σου τούμπανο) και να πας να βρεις κανέναν άλλο μαλάκα να δουλέψεις!
Βρε ουστ!

Υ.Γ.: Προς Aggelo Spyrou
: Το post δεν αφορά την δική μου αισθηματική ζωή εεε;;; Μην μας πάθεις κανένα εγκεφαλικό πάλι!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το soundtrack που μου ερχόταν στο μυαλό ότι έπαιζε ενώ έγραφες ήταν το eye of the tiger!

Γενικώς πάντως Μιλενάκι μου, ο καψούρης είναι άνθρωπος εξ'ορισμού μαζοχιστής, βλάκας και κλαψιάρης και τέτοιους ανθρώπους δεν τους ακουμπάς με λογική...

Τώρα για να είμαι δίκαιος, αν και αυτά τα χαρακτηριστικά ισχύουν για κάθε καψούρη, σε μερικούς ισχύουν μόνο για την περίοδο που είναι καψουρεμένοι. Σε άλλους, είναι πιο μόνιμα... Και από καμμία από τις δύο κατηγορίες δεν γλυτώνουν τα τραγούδια.

Να να να να να...

Μιλ1 είπε...

Πόσο δίκιο έχεις Ανώνυμε/η που δεν θα με χάλαγε να μάθω και το ονοματάκι σου!

Όλοι έχουμε καψουρευτεί στη ζωή μας, αυτό εννοείται... Αλλά σε όλα υπάρχει ένα όριο. Όταν η καψούρα διαιωνίζεται, γίνεται βλακεία και μιζέρια... Και η λογική πάει περίπατο...
Αλλά το "Last Christmas" είναι δικό μας! Για εμάς που (όπως έγραψα και στο fb) πήραμε χαμπάρι την κοροϊδία, ξηλώσαμε τον μαλακομαγνήτη και κόψαμε τα πισωγυρίσματα! Και τελικά μας βγήκε σε πολύ καλό!

Να μας ξανάρθεις!

Σοφία είπε...

Εγώ πάντως το θεωρούσα ανέκαθεν χαρούμενο τραγούδι και ουχί καψουροτράγουδο :-)

Aggelos Spyrou είπε...

Χαίρομαι που για άλλη μια φορά διέλυσες ένα Μύθο! :Ρ

Γιατί τώρα μου έχει μπει η ιδέα ότι το post αφορά τη δική σου αισθηματική ζωή;;;; ε;;;;;

:ΡΡΡ

Περιμένω τώρα ανάλυση του τραγουδιού που παίζει συνέχεια η τι βι και ακούει ο υιός μου ο αγαπητός: "ο σάκος του αι νικόοοολα, ο σάκος του αι νικόοοολα, ο σάκος του αι νικόοοοολα, γεμάτος είναι δώρα"!!!

Μήπως ετοιμάζεται να βγει στη σύναξη ο άι βασίλης; Θα γίνει εκλογή νέου "άι" από τη βάση, από τα μέλη ή από τους καλικάτζαρους;

Ελπίζω να επανέλθεις και να μας φωτίσεις again, or i'll ask it to someone special!!! :ΡΡ

:)))

Μύθος είπε...

"Last Christmass I gave you my heart, but the very next day, you gave it away.
This year, they send me frontiers, I'll give it to someone special!"

Κατόπιν τούτου, νομίζω ότι είναι σαφές ότι το τραγουδάκι αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία στον στρατό(!!!!) μια πουστα σύνορα θα δώσει σε άλλον την καρδιά του!

Λήξις συναγερμού.

Μιλ1 είπε...

@Σοφία
Πες τα βρε Σοφία! Διαστρευλώνουν το νόημα σου λεω!!! Είναι οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης αισιόδοξων τραγουδιών!


@Aggelo Spyrou
Με προβλημάτισες ρε συ τώρα...
Θα το ψάξω και θα σου λύσω την απορία όπου να ναι!
Φιλιά στο σπίτι ;-)


@Μύθος
Αγάπη μου. Ήξερα ότι είχες μια τάση να ακούς ότι να 'ναι στα τραγούδια αλλά... they send me frontiers??? they send me frontiers????? Μα πως στην ευχή το ταίριαξες?
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!

(ΟΚ, είναι και ο George o Michael που μπορεί να σου εμπνεύσει κάτι τέτοιο.... Πάω πάσο...)

Aggelos Spyrou είπε...

ΡΕ ΜΎΘΟ!!!!!!!!

Πουστα τσακίδια το πρόσεξες ρε ότι ο George είναι τοιούτος???

Και μάλιστα φαντάρος?

Και μάλιστα στα σύνορα???

Ε???

Τώρα εξηγείται και το σονγκ "σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει"!!!

:ΡΡΡ

:)))

DaisyCrazy είπε...

κοίτα αυτός είναι ένας τρόπος να το δεις. αυτοί που το βλέπουν ως καψουροτράγουδο όμως σκέφτονται ότι ο george τα λέει όλα αυτά για να κάνει αυτόν/ή που τον πλήγωσε να ζηλέψει ώστε να γυρίσει... για να μπορεί να τον/την φτύσει και να πάρει την εκδίκηση του, αφού ως γνωστό "η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο". εξού και περιμένει ένα ολόκληρο χρόνο για να του/της πει ότι την καρδιά του δεν του/της την δίνει!

------ είπε...

Χρονια Πολλά Μιλένα μου κι ευτυχισμενα....ή καλύτερα όπως ακριβώς τα θες!!!!!!!

gatti είπε...

Πες τα Μιλενάκι μου! Πες τα!

Αυτή ακριβώς είναι η ουσία του συγκεκριμένου τραγουδιού!


Χρόνια Πολλά! Να περάσεις όσο πιο καλά μπορείς τις γιορτές και η καινούργια χρονιά να σου φέρει όλες τις χαρές!

Φιλιά Πολλά!

:)))

zekia είπε...

Ήθελα να σου δώσω συγχαρητήρια για αυτή την εμπεριστατωμένη ανάλυση πάνω στο μεγαλύτερο άσμα των 80s+ Χριστουγέννων! Εύγε Μιλένα!

Το καλύτερο με το συγκεκριμένο κομμάτι είναι οτι το έχω ακούσει και πάμπολες φορές σε μπαράκια, μέσα Αυγούστου (και Ιουλίου μη σου πω), το παίζουνε και καλά "για πλάκα".... ιιιιχχχχ αυτά τα αστεία των djs είναι πολύ πετυχημένα...

Καλή Χρονιά και καλές γιορτές γενικότερα, έστω και λίγο καθυστερημένα:)

Ανώνυμος είπε...

κοίτα για να ασχολείται όμως ακόμη ο τύπος με την κατά τ'άλλα μούφα σχέση μάλλον την σκέφτεται ακόμη παρ'όλα τα βασανιστήρια που πέρασε...οπότε το πάρε τα ^%*%$^*$#& μου είναι σωστό αλλά πηγάζει από το απόθημένο...

i think!

gerasimos polis είπε...

Τα Χριστούγεννα ή μάλλον πιο σωστά οι αργίες αυτών των ημερών με πειράζουν στα νεύρα....
Το τραγουδάκι είναι αποτέλεσμα της διακαούς ανάγκης μας για μύθο και είναι υγιές...

Νομίζω ότι συμμερίζονται αρκετοί την διάθεσή μου εκείνων των ημερών και επιζητούν ένα "άσχετο" τραγούδι για εξισορρόπηση...
Αυτά.