Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Τούρτα; Oh no, not me...


Αναπολώντας τη ζωή μου διαπιστώνω πως ήμουν πολλές φορές υπέρμαχος της σοφής φράσης "Απ' το να έχεις μια τούρτα με σκατά, καλύτερα να μην έχεις καθόλου τούρτα". Την φράση αυτή την άκουσα σχετικά πρόσφατα, κάπως αλλιώς που δεν θυμάμαι, αλλά την προσάρμοσα όπως μου άρεσε και σας την προσφέρω. Την φράση, όχι την τούρτα.
Σύμφωνα με τη δική μου, λοιπόν, εκδοχή η φράση σημαίνει -σε ελεύθερη μετάφραση- ότι καλύτερα να είσαι μόνος σου ή μόνη σου παρά να είσαι με έναν σύντροφο που δεν αξίζει και δεν ΣΟΥ αξίζει. Πιο καλή η μοναξιά δηλαδή που λέει και ο Γιαννάκης ο Πάριος μετά του υιού...
Έτσι στο παρελθόν αποφάσισα να τερματίσω 3 μακροχρόνιες σχέσεις (5, 3 και 2 ετών) επειδή μετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα στις αποφάσεις μου διαπίστωσα ότι οι άνθρωποι που είχα δίπλα μου ήταν η καταστροφή μου. Το πιο δύσκολο κάθε φορά ήταν να απαρνηθώ τη δύναμη της συνήθειας. Να πάρω τη βάρκα μου παραμάσχαλα, να την πετάξω στα παγωμένα νερά και να ξεκινήσω το ταξίδι στο άγνωστο με προοπτική μια μοναξιά χωρίς τυπωμένη ημερομηνία λήξης. Να βάλω τα αισθήματά μου σε ένα τετράγωνο χάρτινο κουτί, να τα μαζέψω και να φύγω.
Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Πάντα όμως υπήρχε κάτι που έπαιξε σπουδαίο ρόλο στο να βαρέσω μια σφραγίδα στην απόφασή μου. Κάποιος από μηχανής θεός -τσούπ!- εμφανιζόταν στη ζωή μου και μου παρουσίαζε σαν ένας ταλαντούχος dealer την ύπαρξη ενός εντελώς διαφορετικού είδους άντρα -σαφώς εξελιγμένου και εξευγενισμένου- που μπορούσε να μου δείξει πως είναι να σε γουστάρουν πραγματικά.
Από σχέσεις που ο άλλος δεν με εκτιμούσε, με υποβίβαζε, με έκανε να νιώθω τιποτένια ή σχέσεις που μόνο εγώ προσπαθούσα, μόνο εγώ κυνηγούσα, μόνο εγώ αγαπούσα και δεχόμουν αδιαμαρτύρητα τις αποφάσεις, τα όρια και τα ψέματα του δήθεν συντρόφου μου, βρισκόμουν ξαφνικά θήραμα, βασίλισσα, μοναδική.
Εννοείται πως πάντα στην αρχή, ακόμα και της πιο "κατά διαόλου" σχέσης, αισθανόμουν τα ίδια. Θήραμα, μοναδική και βασίλισσα. Αυτό το θεωρώ νόμο. Όμως η μαγκιά δεν είναι να αισθάνεσαι έτσι στην αρχή, αλλά πάντα. Ακόμα και μέσα στη ρουτίνα, τα προβλήματα, τα κυματάκια ή τα αστραποκέραυνα να παραμένεις ο εαυτός σου. Να στέκεσαι στο θρόνο σου χωρίς να χάνεις τη μοναδικότητά σου μέσα στη σκόνη της σχέσης...
Ετσι λοιπόν έκλεινα την πόρτα σε μια αρρωστημένη κατάσταση και τολμούσα να προχωρήσω στο σκοτάδι. Από κοριτσάκι φοβόμουν το σκοτάδι γαμώτο... Πάντα όταν έμπαινα σε ένα σκοτεινό και άδειο δωμάτιο σφιγγόταν η καρδιά μου. Ακόμα και τώρα το παθαίνω κάποιες φορές. Όμως κάποιοι λένε ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσεις τον φόβο σου αν δεν τον αντιμετωπίσεις. Έτσι κι εγώ έμπαινα -βουρρρ- στο σκοτεινό δωμάτιο, έτοιμη να παλέψω με τα τέρατα που μου γαργαλούσαν τις σηκωμένες τρίχες της κεφαλής μου!
Ποτέ δεν έχασα από την απόφασή μου. Ακόμα και όταν οι διάδοχοι δεν αποδεικνύονταν σύντροφοι ζωής, είχα κερδίσει κάτι. Είχα καταφέρει να βγω από ένα αδιέξοδο και είχα μάθει πολλά. Είχα απορρίψει με τη μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής μια ακόμα επιλογή σε ένα multiple choice που φιλοδοξούσε να μου αποκαλύψει το άλλο μισό μου φρούτο.
Έμαθα τι ΔΕΝ μου αξίζει, τι ΔΕΝ μπορώ και ΔΕΝ πρέπει να ανεχτώ, ποιον τύπο άντρα και σχέσης ΔΕΝ πρέπει να επιλέγω και έτσι κατάφερα να ξεστραβωθώ και να ενώσω τα κουκούτσια μου με τα κουκούτσια ενός ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ (του ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ μοναδικού) ανθρώπου.
Μπήκα και βγήκα από λάθος σχέσεις πολλές φορές, αλλά όπως λέει ο φίλος μου ο Πάρης, "όταν έχεις τον ουρανό με τα αστέρια αγκαλιά τότε καταλαβαίνεις πως ήταν τόσα χρόνια που κοίταγες την αντανάκλασή τους στο βούρκο...". Εκλεισα τη μύτη πολλές φορές και κατάπια την κωλότουρτα γιατί ήμουν πολύ ερωτευμένη για να παραδεχτώ την "βρώμα" που αναδυόταν απ' αυτήν. Όταν τόλμησα να δοκιμάσω με την μύτη ελεύθερη αηδίασα. Και είπα "όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρω". Ας το έτρωγε άλλη το κομμάτι μου... Εγώ αρχίζω δίαιτα -και όχι από Δευτέρα.
Δεν έχασα. Το ξέρω και όσοι με ξέρετε, το ξέρετε. Και δεν μετάνιωσα για καμία μου απόφαση. Χαίρομαι για όσα πέρασα, όλες οι σχέσεις μου χάρισαν και όμορφες στιγμές, αλλά και πολύτιμες εμπειρίες και εννοείται δεν ρίχνω ευθύνες σε κανέναν. Ήμουν ενήλικη, και ελεύθερη να κάνω τα σωστά και τα λάθη μου. Ελεύθερη να ερωτευτώ, να στραβωθώ και να ξεστραβωθώ.
Επέλεγα να "ζω το δράμα μου", όπως μου έλεγε πάντα κάποιος που δεν μπορώ να αναφέρω το όνομά του γιατί θα με τρέχει πάλι στα δικαστήρια ;-) αλλά κάποια στιγμή έστρεφα το βλέμμα στον καθρέφτη, κοίταζα ΜΟΝΟ τον εαυτό μου και αποφάσιζα ότι δεν υπάρχει λόγος να το ζω εγώ αυτό.
Και επαναλαμβάνω. Δεν έχασα. Και επειδή έχουμε ξαναπεί ότι δεν είμαι καθόλου καλή στους επιλόγους θα πάρω τη βοήθεια του Franky.
-Frankyyyyyyyyy help!!!!

Franky Responded.

Franky singing:
"Yes, there were times, Im sure you knew
When I bit off more than I could chew.
But through it all, when there was doubt,
I ate it up and spit it out.
I faced it all and I stood tall
And did it my way.

Ive loved, Ive laughed and cried.
Ive had my fill, my share of losing.
And now, as tears subside,
I find it all so amusing.

To think I did all that
And may I say - not in a shy way,
No, oh no not me,
I did it my way".

Υ.Γ.: Να διευκρινήσω ότι με τα "σκατά" δεν αναφέρομαι σε πρώην συντρόφους (αλοίμονο), αλλά σε λάθος σχέσεις που τελικά δεν ταίριαξαν σε μένα για τον Α ή Β λόγο.

23 σχόλια:

Aggelos Spyrou είπε...

Τι έγινε βρε παιδιά;

Για ποιο θέμα μιλάμε εδώ;;;;

Μιλ1 είπε...

Μα για τις τούρτες που τρώμε γυναίκες και άντρες πριν ανακαλύψουμε τον δικό μας, προσωπικό μας ΜΥΘΟ!!!!!

Μα ψάχνεις κι εσύ λογική εδώ που μπήκες;;; Τι λέει το κουδούνι;;; "A journey inside Milena's mind"...

Μύθος είπε...

Άσε Άγγελε... μετά από προσεκτικό διάβασμα του κειμένου, ανακάλυψα ότι είμαι "εν δυνάμει" μία τούρτα κακά!!!!!!!!!!1 ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ??????!!!!!!


;-)

πλάκα κάνω, έ!

Μιλ1 είπε...

Αγάπη μου!!!!!!!!!!!!!!
Είσαι με τα καλά σου;;;;;
Εσύ τούρτα; Εσύ;;; Εσύ είσαι πορτοκάλι! Το ΔΙΚΟ ΜΟΥ πορτοκάλι! Ασε που τα κουκούτσια μας είναι συμβατά! Perfect match!

Σμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμουτς!

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Milena τι να σου πω!!!!
Το κείμενο αυτό λες και το έγραψες για εμένα!!!Αυτό μόνο σου λέω!!!
Άνοιξα φτερά και το χαίρομαι!!!Θέλει ρίσκο η ζωή και κανείς δεν είναι χαμένος!!!Χαμένες οι χλιαρές μόνο στιγμές ...
Χεράκια αγκαλιές σφιχτές!!!

Μιλ1 είπε...

Miou-Popofotitsa (αχ πόσο λαυτεύω αυτό το nick-name!!!!)

Δυστυχώς ειναι σαν να το "έραψα" στα μέτρα σου και στα μέτρα αμέτρητων άλλων γυναικών και ανδρών...
Αλλά ευτυχώς ακούω πως η πωποφωτίτσα άνοιξε τα φτεράκια της, λάμπει ξανά και ζουζουνίζει!

Keep zouzounising!!!!!! Χαχαχα

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Ναι!!!!!!!Και όλοι οι δικοί μου χαίρονται γι'αυτό!!!Έρχονται τα γενέθλιά μου σε μια βδομάδα και κανονίζουμε πάρτυ να σβήσω κεράκια στη σχολή νοηματικής!!!Και μετά θα πάω σε συναυλία!!!Κοιτάω μπροστά και με μάτια φωτεινά!!!Μα όταν το διάβασα ...Είπα δεν γίνεται...Κάτι ξέρει η Milena!!Καλό απόγευμα!!!φιλιά***

*ευχαριστώ για το nick!!ναι το μίου είναι από τα μικρά γατάκια όταν μιουρίζουν νεογέννητα και το πωποφωτίτσα από την κωλοφωτίτσα-όπως την λέμε πάνω στα μέρη μου!!

Φωτεινή Κανάκη είπε...

Σίγουρα δεν είσαι η Αθηνά ,η πιο καλή μου φίλη;;!!!χαχαχαχα!!!!!Όταν κάνεις αυτό το βήμα νιώθεις σαν μικρός θεός...Μεγάλος θα γίνει κανείς όταν βρεθεί με το άλλο μισό του φρούτο που το ένα θα είναι για το άλλο εκεί με όλη την ωριμότητά του και χάρη του!!φιλιά****

Aggelos Spyrou είπε...

Μύθε φίλε μου!!!!!!!!

Για μια στιγμή νόμιζα ότι σε χωρίζει!!!!!!

Που να καταλάβω ότι μιλάει για τους έρωτες του ...δημοτικού και του γυμνασίου!!!

Πήρες βλέπεις γυναίκα... λυσσάρα!!! :ΡΡΡΡ

Είπα κι εγώ... Κι έχω αδερφή δικηγόρο, αχρείαστη νά ναι...

:))))

Μιλ1 είπε...

Aggele Spyrou!

Είσαι με τα καλά σου παιδί μου;;; Που πήγε το μυαλό σου;
Πάντως, αν περιμένει από εμάς η αδερφή σου θα πεινάσει!!!

Φιλιά σε όλη την οικογένεια!

Υ.Γ. Τώρα που είδες ότι όλα είναι ΟΚ μπορούμε να κανονίσουμε να βρεθούμε!!!!!!!!!!!!!!

Aggelos Spyrou είπε...

Να ρωτήσεις τον άντρα σου πρώτα!!! Αυτός είναι η κεφαλή του σπιτιού σου, που μου θέλεις και... πρωτοβουλίες! :ΡΡΡ :)))

Και τι τούρτα ε; Τουρτάρα!!! :)

Μιλ1 είπε...

Aggele Spyrou
OK! Σούζα! Όπως συνηθίζω να λέω "Αντρούλης κορώνα στο κεφάλι μου"!

Και ο Μύθος μου είναι τούρτα, αλλά τούρτα με γεύση μπισκότο όπως εκείνη του γάμου μας! Απλά συγκλονιστική!

DaisyCrazy είπε...

Μιλένα μου ωραίο τέλος! ;)

Έχεις δίκιο όταν ρισκάρουμε στη ζωή, είτε στις σχέσεις είτε οπουδήποτε αλλού υπάρχει η πιθανότητα να χάσουμε υπάρχει κι η πιθανότητα να κερδίσουμε. Αν δε ρισκάρουμε απλά δε ζούμε.
Απ΄την άλλη το ρίσκο για το ρίσκο δεν είναι καλό. Σε όλα πρέπει να υπάρχει ένα όριο νομίζω.

υγ. λατρεύω τον τρόπο που γράφεις, που εκφράζεσαι.

Skouliki είπε...

milenaki δουλευουμε στον ιδιο χωρο ΜΜΕ αχαχχαχα λες να ειμαστε και κατω απο τηνιδια στεγη και να μην το ξερουμε

αν θες σε καλω και εδω http://keeponblogging.forumotion.com

φιλακια

Μιλ1 είπε...

Dear Skouliki!

Δυστυχώς δεν δουλεύουμε κάτω από τον ίδιο χώρο right now γιατί εγώ ειμαι στο ψάξιμο για δουλειά :-(
Σνιφ... Κλαψ...

Θα περάσω όπωσδήποτε! Τα λέμε εκεί!
Φιλιά!

Μιλ1 είπε...

Dorothea σαφώς και υπάρχει όριο... Να μην φτύνουμε την τούρτα με το πρώτο στραβό που θα δεις. "Παίζει" και ο συμβιβασμός (και από τις 2 πλευρές όμως) και σε λογικά πλαίσια πάντα.
Πχ. Σε περιπτώσεις ψυχολογικής ή σωματικής βίας δεν μπορώ να διανοηθώ καν συμβιβασμό...

Όσο για τα καλά σου λόγια αρκεί μόνο να μου πεις που να σου στείλω τα λουλούδια!!! ;-)

Φιλιάααα!

Σοφία είπε...

Είναι πολύ λεπτή η διαφορά μεταξύ του να κάτσεις να φας δυο τούρτες μέχρι να καταλάβεις ότι είναι σκ*τά, και του να πετάξεις μια καλή τούρτα επειδή δεν σε ενθουσίασε το πρώτο κομμάτι. Κατά τ' άλλα, συμφωνώ απόλυτα!

AVRA είπε...

τα πάντα αφορουν τις επιλογ΄΄ες μας, συνειδητες ΄η υποσυνειδητες, ειναι δικες μας...

εννοειτε οτι συμφωνώ!

φάβα είπε...

μια χαρα σε βρισκω, φυσιολογικοτατη, μπορεις να παρεις καρτα εξοδου απο την κακοτουρτοπολη, χοχοχ

Μιλ1 είπε...

Avra μου γλυκιά!

Δικές μας επιλογές. Συμφωνώ απολύτως. Απλά δεν αντέχω τον παραμυθιασμό του εαυτού μας ότι όλα είναι ρόδινα. Είναι προτιμότερο να ξέρεις ότι τρως σκατά και να έχεις το θάρρος να παραδεχτείς ότι αυτή είναι η αγαπημένη σου γεύση!

Σμμμμμμματς!

Μιλ1 είπε...

Φάβα!
Εγώ έχω πάρει εξιτήριο εδώ και μερικά χρόνια....
Το ίδιο ελπίζω και για τους υπόλοιπους κάτοικους!

Φιλάκιααα!

Marilou είπε...

Ωραία τα πορτοκάλια.. κάποιες φορές ξινά και κάποιες άλλες θεόγλυκα!

Ανώνυμος είπε...

καλες γιορτες μιλενα κ μυθε!!! επανερχομαι σιγα σιγα!!
spy
www.spysark.blogspot.com