Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Μια γυναίκα με σαρκώδη χείλη και μεγάλη καρδιά


Είμαι στο τρένο. Πάλι. Σε ανάποδη θέση αναγκαστικά, αλλά διαβάζω το μικροσκοπικό περιοδικό που έχω αγοράσει για τη διαδρομή, κι ας ζαλίζομαι. Σελίδα 25. Είναι ένα θέμα για το τι δείχνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας για τον χαρακτήρα μας. Τα σαρκώδη χείλη, λέει, δείχνουν γενναιοδωρία. Ο πρώτος άνθρωπος που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Angelina Jolie. Παράδειγμα ανθρώπου με σαρκώδη χείλη. Και παράδειγμα ανθρώπου με περίσσευμα γενναιοδωρίας.
Πάντα μου άρεσε. Τα τελευταία χρόνια όμως την θαυμάζω. Την θαυμάζω από τότε που με τις πράξεις της έδειξε τη μεγάλη ψυχή που κρύβει. Απαιτούνται μεγάλες δόσεις ψυχής και καλοσύνης για να υιοθετήσεις τον Maddox, ένα παιδί από την Καμπότζη. Πιο μεγάλες δόσεις για να υιοθετήσεις την Zahara, ένα δεύτερο παιδί από την Αιθιοπία που πάσχει από έιτζ. Το αποκορύφωμα ήταν η υιοθεσία του μικρούλη Pax, ο οποίος κατάγεται από το Βιετνάμ. Την εικόνα της μεγάλης αυτής υπέροχης οικογένειας συμπλήρωσε η μικρή Shiloh, το πρώτο βιολογικό παιδί της Jolie και του Brad Pitt.
Κατάφερε να βγάλει την καλοσυνάτη πλευρά του Brad. Να τον κάνει να αγαπήσει τρελλά αυτά τα παιδιά, να ασχολείται ενεργά μαζί τους, να τους μαθαίνει πράγματα και να τα κάνει να ξεκαρδίζονται στα γέλια. Ετσι απλά, έκανε τρία παιδιά που χτυπήθηκαν από τη μοίρα τρισευτυχισμένα! Μεγαλειώδες... Εγινε πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ και μέσα από το ίδρυμα Jolie-Pitt προσέφερε βοήθεια ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Νταρφούρ.
Είχα εντυπωσιαστεί διαβάζοντας μια συνέντευξή της σε μηνιαίο γυναικείο περιοδικό. Δεν είναι απλά μια κούκλα σταρ με μεγάλη περιουσία που υιοθετεί παιδιά για την προβολή. Ξεχείλιζε από αγάπη για τα τέσσερα παιδιά της. Εχει κάνει τατουάζ στο μπράτσο με το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της χώρας που γεννήθηκε το καθένα. Εκείνη και ο Μπραντ έχουν γίνει ζογκλέρ για να μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα στις υποχρεώσεις τους και τα παιδιά, αφού προτιμούν να τα μεγαλώνουν μόνοι τους, περιορίζοντας τις ώρες που έχουν βοήθεια στο σπίτι. Λάτρεψα το γεγονός ότι οι δύο γονείς κρατούν ζωντανά τα έθιμα και την κουλτούρα της χώρας του κάθε παιδιού, μαθαίνοντάς τους την ανοχή και το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Και όταν λένε "αποφασίσαμε ότι θέλουμε μεγάλη οικογένεια" το εννοούν. Ηδη συζητούν -με τη γνώμη πάντα των παιδιών τους- από ποια χώρα θα ήθελαν να είναι τα επόμενα παιδιά που θα υιοθετήσουν.
Κοιτάζω τις φωτογραφίες της συνέντευξης.
Κάποιος, κάποτε μου είχε πει σε μια συζήτηση: "Σιγά πια, δεν είναι και τόσο όμορφη η Jolie. Τα χαρακτηριστικά της παραείναι έντονα". Του απάντησα ότι ακόμα και αν έχει υπερβολικά χαρακτηριστικά εκπέμπει ομορφιά. Γιατί η καλοσύνη που κρύβει μέσα της αποτυπώνεται στο βλέμμα της. Η αγάπη που πλημμυρίζει την καρδιά της φωτίζει το δέρμα της, την αύρα της. Γιατί έχουν βρεθεί στο δρόμο μου άνθρωποι γεμάτοι κακία, κομπλεξισμό ή ζήλια, που αυτό καθρεφτιζόταν στο προσωπό τους. Ασχημο δέρμα γεμάτο σπυράκια (και δεν μιλάμε για ανθρώπους στην εφηβεία που αυτό είναι φυσιολογικό), μικρά σφιγμένα μάτια, θολά σαν στάσιμα νερά και τεντωμένα χείλη... Λες και όλος ο αρωστημένος εσωτερικός τους κόσμος βγαίνει στην επιφάνεια.
Κοιτάζω ξανά τις φωτογραφίες της συνέντευξης. Τα μάτια της λάμπουν και το χαμόγελό της είναι πραγματικά ευτυχισμένο. Τελικά η επιστήμη δεν έχει πέσει έξω. Τα σαρκώδη χείλη όντως μαρτυρούν ότι είναι ένας γενναιόδωρος άνθρωπος.

11 σχόλια:

------ είπε...

Είναι εξαιρετικό ζευγάρι...και ποιος το περίμενε να εξελιχθούν έτσι...ειδες καμια φορά οι σταρ ειναι και άνθρωποι!!!
Καλημερα σου

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Τη ζηλεύωωωωωω. όχι φυσικά γα τα σαρκώδη χείλη αλλά για τη δυνατότητα να μπορεί να μεγαλώνει τόσα παιδιά που έχουν ανάγκη και προ πάντων να προσφέρει αγάπη

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιες

AVRA είπε...

ειναι πολυ σωστα οσα λες...και ξερεις την οικονομικη δυνατοτητα την εχουν πολλοι, την γενναιοδωρια ομως ?

μπραβο της!

Cookie είπε...

Δεν... ξέρω...

Έχω πολλές αμφιβολίες όσον αφορά τα διάσημα πρόσωπα που ιοθετούν παιδιά. Όπως και γιατί το κάνουν. Αγάπη; Αλτρουισμός; Ή... διαφήμιση;

Είναι ωραίο να σώζεις ένα παιδάκι που δεν έχει τίποτα. Αλλά καθώς βλέπω, αυτό πλέον, έγινε μόδα. Δεν είναι πια μόνο η Τζολί που ιοθετεί παιδιά. Πολλοί σταρ του Χόλιγουντ επέλεξαν να κάνουν το ίδιο. Και δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, είναι μεγάλη διαδικασία να ιοθετήσει κανείς ένα παιδί (ξέρω ανθρώπους που χρόνια προσπαθούν, έρχονται για μεταφράσεις με ένα σορό χαρτιά, και δεν τους δίνουν παιδιά) ενώ οι σταρ... πες το... κι έγινε!...

Όσο για τα χαρακτηριστικά του προσώπου... με κάθε επιφύλαξη πάλι, επειδή έχω γνωρίσει ασχημομούριδες και με τη πρώτη ματιά κατσουφιασμένους που ήταν εξαιρετικοί άνθρωποι. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

Γνώμη μου, έτσι; :))) Δε λέω πως είναι σωστή, μπορεί να έχεις εσύ δίκιο!!

Φιλάκια και καλό βραδάκι

guerrero7,62 είπε...

Nαι οντως,αν φυσικα τα παιδια τα μεγαλωνε αυτη και οχι ο στρατος απο παιδαγωγους,ντανταδες κτλ,επισης οι φιλανθρωπιες των mega stars ειναι σαν να δινεται εσεις ενα ευρω το χρονο σε φτωχους πλην τιμιους κτλ.Και ενας εξαιρετος τροπος για να τη σκαπουλαρουν απο την πανταχου παρουσα φοβο και τρομο καθε αμερικανου πολιτη IRS(εφορια ντε,καμμια σχεση με την δικη μας)
Ετσι δηλωνεται ως "τσαριτυ" κανα τρελλο ποσο π.χ 5 μυρια $ και δινονται το ενα,και οι stars φοροδιαφευγουν και οι φιλανθρωπικες οργανωσεις παιρνουν κατι στη λογικη του "καλλιο 5 και στο χερι παρα 10 και καρτερει"
και κανουν και διαφημηση μεσω της συνεργασιας με celebrities μπας και δωσει κανα καλο φραγκο κανας πραγματικα φιλανθρωπος.
Πρεσβειρα εκαναν και την Paris Hilton αν αυτο λεει κατι για τα κινητρα του ΟΗΕ να μοιραζει "διπλωματικα διαβατηρια".
Με τοσες ΜΚΟ και φιλανθρωπικα events(μη χεσω)και τοσα USA for Africa κτλ πως γινεται και ακομα υπαρχουν αποστεωμενοι αφρικανοι ο αλλαχ ξερει.
Μην ψαρωνεται αγαπητη/τες/τοι,προλογος ειναι ολα.

Μιλ1 είπε...

Νανά μου, τα μισά να ισχύουν από αυτά που βλέπουμε και διαβάζουμε, εγώ και πάλι τους θαυμάζω.

Γλαρένια μου εσύ μην τη ζηλεύεις! Εχεις μεγαλώσει και μεγαλώνεις μια ομάδα μπάσκετ! Εχεις κάνει ευτυχισμένα περισσότερα παιδιά από εκείνη!

Αvra μου,
Ετσι όπως τα λες...

Μιλ1 είπε...

Να υιοθετείς ένα παιδί για διαφήμιση ΟΚ. Αλλά να υιοθετείς 3 και μάλιστα το ένα με έιτζ σαν υπερβολικό δεν φαίνεται να το κάνεις μόνο για τη μόστρα; Συνήθως το πρόβλημα στην υιοθεσία, απ' ότι έχω ακούσει, είναι η περιουσία. Και αυτοί την έχουν και με το παραπάνω. Μπορεί να έχουν και λίγη πρισσότερη εύνοια λόγω του ονόματος, δε λέω. Αλλά μην ξεχνάς ότι υιοθετούν παιδιά από χώρες που πεινάνε πραγματικά. Οχι Αμερικανάκια.

Μάλλον το έθεσα λάθος. Δεν λέω ότι οι άσχημοι άνθρωποι είναι και κακοί. Το αντίθετο. Ενας άνθρωπος με άσχημα χαρακτηριστικά μπορεί να βγάζει απίστευτη ομορφιά γιατί είναι όμορφος εσωτερκά. Ομως αρκετοί κομπλεξικοί άνθρωποι το δείχνουν στο βλέμμα τους και στις κινήσεις του προσωπου τους... Δεν βγάζουν ηρεμία...

Το ποιος έχει δίκιο δεν μπορούμε δυστυχώς να το ξέρουμε. Αλλά όπως είπα και στη Νανά, έστω και τα μισά να ισχύουν, εγώ και πάλι τους θαυμάζω!

Φιλάκια πολλά Δαμασκηνάκι!!!

Μιλ1 είπε...

guerrero7,62,

Ισως αυτό να ισχύει για μεγάλη μερίδα των σταρς. Γι αυτό και εγώ δεν το γενίκευσα.
Ας αφήσουμε έξω τις φιλανθρωπίες και τις πρέσβειρες. Ακόμα και χωρίς αυτά το να έχεις 3 παιδιά για μια ζωή είναι ένα θέμα.
Οσο για τον στρατό από νταντάδες...
Οποιοσδήποτε και να είχε 4 παιδιά, μια βοήθεια θα την είχε ή έστω δεν θα δούλευε. Σ' αυτό θέλω και τη γνώμη της Γλαρένιας που ξέρει κάτι παραπάνω.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως είναι πραγματικά τα γεγονότα. Αλλά εγώ βλέπω 3 παιδιά ευτυχισμένα και αυτό μου φτάνει.

Mustafa Şenalp είπε...

çok güzel bir site.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω...ειναι απιθανη εσωτερικα πρωτα απ'ολα και εξωτερικα βεβαια!!!

Spitogata είπε...

Σπάνια περίπτωση εξωτερικής και εσωτερικής ομορφιάς. Η μόνη που θαυμάζω.